secret of life byron katie (1)

  

Werkplaats voor de geest

In de werkplaats kun jij  ‘jouw akker voorbereiden’. Als die er goed bijligt, zal het zaad zeker en spontaan in de grond ontkiemen. Of het aanslaat en opkomt weet je niet, dát ligt niet binnen jouw macht. 

Wat je wel weet is, dat het ontkiemende zaad in de aarde aan het oog is onttrokken en dat je van het ontkiemen zelf af moet blijven! 

Dat zijn de lessen die wij zelf hebben geleerd en die wij ook jou kunnen leren. We helpen je om jouw leven en werk zo in te richten, dat jouw akker er goed bijligt en je rijp bent. Rijp om jouw team, jouw organisatie, jouw relatie of jouw gezin bij hun ontwikkelingsproces te helpen. Als jij jezelf van de belemmerende wikkels bevrijdt, bewerk je jouw interne grond, dát trainen we en daarmee kunnen wij je les geven.

In 'de Werkplaats voor de geest' ont-dek je jouw potentieel, jouw sluimerende en vaak nog nauwelijks aangesproken vermogen. Je traint en ontwikkelt jouw mindset waarmee je naar de werkelijkheid kijkt en die jouw houding, gedrag en handelen bepaalt. De overtuigingen en aannames die je aanhangt, onderzoeken we op hun houdbaarheid. We helpen jou in jouw Werkplaats met zowel doen als met niet-doen, die beide nodig zijn om jouw potentie en kracht tevoorschijn te laten komen. Het is nu de tijd om jouw vermogen, de creatieve kracht in jou, wakker te roepen en je bewust te worden van jouw unieke rol en wie je werkelijk bent. 

Wij nodigen je uit om met hernieuwd bewustzijn, met deze rust, creativiteit en met frisse energie, effectiever met anderen samen te werken, zodat jij en de organisatie boven zichzelf uit kunnen stijgen. 

Het is volgens ons de meest effectieve manier om aan transformatie bij te dragen. 


Wil jij:

  • bijdragen aan een organisatie die echt werkt? 

  • jouw talenten en kwaliteiten inzetten en uitdragen?

  • jezelf werkelijk verbinden en dat aan den lijve voelen en ervaren?

  • doen wat je zegt?

  • vitaal en energiek zijn?

  • wakker en springlevend aanwezig zijn?

  • leren in het hier&nu te leven en te werken?

 

 

 

 

Neem-jezelf-Groen
 

Veel mensen in deze tijd stellen zichzelf dergelijke vragen. Ons denken en voelen kent geen rust en gaat de hele dag maar door. Gedachten en gevoelens zijn immers het enige wat we hebben, nietwaar? Ze zijn erg nuttig bij het overzien van situaties en om de juiste beslissingen te nemen. Helaas gedragen ze zich in jouw 'werkplaats voor de geest', zoals wij die enorm grote en intelligente binnenruimte in je noemen, ook vaak als ongewenste inwoners. Ook al horen gevoelens en gedachten natuurlijk bij je, ze kunnen je ook het zicht op jezelf en de toekomst ontnemen. Dan schrijven ze jou de wet voor in plaats van dat jij bepaalt wanneer en waar jij ze voor nodig hebt. In jouw werkplaats leer je te luisteren naar jezelf en jouw unieke eigen vermogen – naar wie jij ten diepste bent - om daarna met nieuw en fris elan betekenis aan jezelf en aan anderen te geven. Wie zichzelf in eigendom neemt en zijn denken en doen even kan laten voor wat het is, floreert echt.

 


 

 PVdenk-in-lagen-blauw

Ga mee op ontdekkingsreis naar de drie lagen of niveaus in jezelf. Het is als een ijsberg met een duidelijk zichtbare top waar het hectisch kan zijn en jouw overtuigingen en aannames de boventoon voeren. Maar is dat de realiteit zoals het werkelijk is, of is het de wereld zoals jij denkt dat hij is?
De tweede laag onder de waterlijn, is de wereld van de psyche waarin je voortdurend leert. Hier liggen jouw talenten en kwaliteiten, dromen en angsten, inzichten en het leren zelf, naast het onderzoeken en de benieuwdheid naar jezelf. Dit enorm grote middengebied van de ijsberg noemen wij de lerende wereld. Je wilt begrijpen hoe het werkelijk zit en het is de kern van de 'werkplaats voor de geest'. Een werkelijkheid waarin jij jezelf oneindig kunt ontwikkelen en letterlijk ont-dekken.
En dan, diep onderin de ijsberg, ligt de wereld van jouw dromen en verlangens. In deze wereld vertrouw je op wat jou toevalt, wat letterlijk jouw richting uitvalt. Hier ademen we elkaars lucht in en staan we met ons voeten op dezelfde aarde. In plaats van jouw denken en voelen te beheersen, leer je het leven in jezelf toe te laten en jouw unieke energie eraan toe te voegen. Op dit niveau ervaar je als cadeau transformatie. Wat voorheen weerstanden opriep en veel kostbare tijd kostten, transformeert in deze werkelijkheid tot creativiteit en energie die jij voor jezelf en degenen na jou mag inzetten.

 


 

neemafstand-Oranje

Er is een fantastische paradox om dichter bij jezelf te komen: Door afstand te nemen, kom je dichter bij jezelf.
Wij noemen het een spatie, dat overeenkomt met het stille oog van een cycloon. Vaak leven en werken we aan de buitenkant van de cycloon. Daar giert en stormt het, waardoor we in plaats van zelf leven, overleven. We rennen en draven maar door! Hoe meer we echter naar het oog van de cycloon toe trekken, des te rustiger en stiller het wordt. Daar, in die leegte en ver weg van de complexe en onstuimige buitenschil, vind je vrije energie waar je nauwelijks iets voor hoeft te 'doen'. Je hoeft je er alleen maar subtiel op aan te sluiten en te beseffen dat het er al is. Je ervaart er een groter en vooral stiller bewustzijn. Door een spatie te nemen leert je in het HIER&NU te doen wat nodig is in de gegeven situatie.