PT neem jezelf in eigendom


 

Veel mensen denken en voelen, zonder er zelf werkelijk bij te zijn. Te zijn waar je bent. Daardoor leef en werk je op de automatische piloot, volgens de waan van de dag en ben je veel minder creatief en vaak rusteloos. Je zeg het één terwijl je het andere doet of bedoelt. "Ik denk en ik voel', zeg je dan, maar wie is die ‘ik’ die er zelf nauwelijks bij is. Wordt het niet tijd jezelf eindelijk in eigendom te nemen?

 


Mens

Denken, voelen, kiezen, onderscheiden en waarnemen zijn prachtige en vooral menselijke eigenschappen, waar iedereen over kan beschikken. Het zijn nuttige gereedschappen waarmee je situaties doorziet en voor de juiste, goed afgestemde handelingen kiest. Alleen jammer dat juist deze gereedschappen de regie vaak van je overnemen en jou gaan sturen. Ben je dan nog in charge en een Mens met een Hoofdletter? Doe je wat nodig is en laat je ook wat eigenlijk niet (meer) zo nodig is? De vele meningen en overtuigingen die je er op na blijkt te houden, maken je een gevangene van je eigen wereld. Een wereld die je voor de realiteit aanziet.

 

Mens met een hoofdletter.GIF

 


Vermogen

Maar welke schat ligt er achter al deze veronderstellingen en overtuigingen? In de 'werkplaats voor de geest' leer je daar creatief mee omgaan en (weer) eigenaar te worden van die schat in jezelf. Je leert om de teugels in eigen handen te nemen, waar ze thuishoren. Jouw eigen unieke vermogen, de intrinsieke nog niet eerder aangesproken kracht en potentie in jezelf, die er tot nu toe maar niet uit wil komen. Dat wordt daarna de leidraad van jouw doen en laten en inspireert je hoe je leeft en werkt.

We gaan samen op zoek naar wat dit vermogen in jou mogelijk in de weg staat. Wat houd je tegen en waaraan heb je jouw kostbare energie gegeven?
We onderzoeken de werkplaats met z'n vele patronen, meningen en aannames en krijgen daardoor zicht op wat er achter de uiterlijke wereld nog allemaal schuil gaat. Zo leer je de persoon die je werkelijk bent beter kennen. De unieke Mens die zichzelf in eigendom neemt en pas echt floreert en geniet, als hij betekenis en inhoud geeft aan zijn of haar omgeving.

 


Trainingen die je helpen jezelf (weer) in eigendom te nemen

De Kunst om JeZelf te zijn
Het Octaafspel
Minder is Meer

Persoonlijke Coaching die jou helpt jouw vermogen vrij te maken en te houden

Persoonlijke Coaching