nieuwsbrief logo nieuwsbrief slogan

LinkedIn Facebook Twitter

Een frisse lente Bekijk in de browser
Header Paardebloem bij Bilderhof foto Els Groot
In deze vernieuwde Springbrief

vind je een artikel over het omgaan met obstakels en informatie over de trainingen en bijeenkomsten voor deze zomer.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Ga naar de website

Blog van Lidwien

Blog van Robert

De lente nodigt tot vernieuwing uit
Vaas280x305De belangrijkste kwaliteit van de lente, alhoewel dit jaar wat schuchter en fris begonnen, is vernieuwing. Alles wordt uitgenodigd zich in een nieuw jasje te hullen en dat geldt natuurlijk ook voor ons. Wij sluiten bij deze nieuwe lente aan met een volledig nieuwe website waar we een dik jaar intensief aan gewerkt hebben en heel trots op zijn. Verder is ‘de Werkplaats voor de Geest’ nieuw. Het is de geweldig grote ruimte in ieder Mens waar de potentie of, zoals wij dat noemen, ons vermogen zich manifesteert.

De grote vraag in deze ruimte is; ben je aanwezig of is de ‘baas’ even ergens anders en dus afwezig? Wil je ‘aan zet zijn’, dan is het belangrijk wakker en present in jouw Werkplaats te zijn. Ben je dat niet, dan nemen oude programma’s, overtuigingen en patronen de leiding ongevraagd van je over. Wil je dat of vind je ook dat jouw denken en gevoelens jou moeten dienen in plaats van je overheersen. 

De Werkplaats voor de Geest is de lijn die wij in het begeleiden van onze klanten volgen. 

We zetten het licht op het vermogen dat er in mensen en organisaties is. De focus staat op succesvol en effectief ontwikkelen en doorgroeien. In de Werkplaats voor de Geest leren we obstakels te transformeren tot kracht. Zo kunnen we weer doen waar we voor bedoeld zijn, namelijk leven en werken als een Mens met een Hoofdletter!   

In onze Werkplaats-Ontmoeting op 5 juli, nodigen we je van harte uit om jouw Werkplaats van jouw Geest te voeden met Wijsheid, Contact en een mooie voedzame maaltijd!

Helemaal present zijn
Surfer-2 (350 x 263)In de coachgesprekken, het begeleiden van teams en onze leertrajecten, komen vragen aan de orde. Vragen die gaan over hoe je dicht bij jezelf kunt blijven als: 

 • Er grote hoeveelheden werk en verplichtingen op me afkomen?
 • De moeilijkheden thuis en op mijn werk, mij dreigen te overspoelen?
 • Mijn lichaam en gezondheid het af laten weten?
 • Mijn werk of mijn functie op de tocht staan?


Vaak lijkt de vraag te zijn: 'Hoe overleef ik deze tijd waar ik nu inzit?'

Hoe kunnen we die vraag nu verheffen. Want gaat het erom te overleven of om te leven? Om midden in die soms turbulente tornado van omstandigheden stil te blijven, of bij jezelf te blijven en zelfs zo van invloed te zijn dat de omstandigheden zich lijken te richten naar jouw visie, naar wat jij inzet.

Om dit te kunnen zijn er twee wegen, die je tegelijk bewandelt:

1.    de weg van het kijken en waarnemen
2.    de weg van stappen in de toekomst

1.    Kijken en waarnemen

Hoe kijk je naar de werkelijkheid. Zie je alles wat er is als waar en als enige werkelijkheid, dan zie je vaak de obstructies en obstakels, waar je omheen moet. Alles wat je tegenhoudt, daar focus je op. Bijvoorbeeld als je naast een vrachtwagen rijdt, kun je zo geosedeert zijn door die wagen dat je erheen trekt. Gevaarlijk dus!
Beter is als je, focust op je richting, In de metafoor van de vrachtwagen, kijk voor je, kijk waar je heen gaat  en de vrachtwagen gaat uit je blikveld.  Wat is nu meer waar. Het obstakel of de focus?

 

2.    De weg van stappen in de toekomst

En tegelijk met het besef van focus, neem je jouw toekomst waar. Wat is de potentie, het vermogen dat er al ligt. Je realiseert je dat het er al is, alleen al omdat je beseft hoe je het wil. 
Om jezelf in de toekomst te plaatsen, en te beseffen dat wat je visualiseert al geschapen is, kun je deze prachtige oefening doen, geïnspireerd door Alan Seale.

  1. Realiseer je wat je wens is. Zie deze voor je en visualiseer het helemaal.
  2. Stap in die visualisatie, ben het helemaal en ervaar wat je voelt en waarneemt als je in je volle vermogen, je verlangen staat
  3. Realiseer je dan wat het verschil is met ‘vroeger’, je staat van zijn, waarin je niet je volledige vermogen leefde en ervaar wat de doorbraak is die je te maken hebt, wil dit vermogen zich ontvouwen. Welke talenten leef je, als je in je vermogen staat.
  4. Stap dan terug in je ‘nu’ tijd.  De energie meenemend van het moment dat je vol in je vermogen stond. Realiseer je wat jij te doen of laten hebt om dit te laten ontstaan en neem er verantwoording voor.
  5. Volg dan de energie. Beseffend dat jouw vermogen je de weg laat zien en elke volgende stap.


Dus, zet je focus op je vermogen en niet op het probleem.
Stap in je toekomst en creëer zo jouw toekomst. 
Neem daar verantwoording voor.
Zo geef je de toekomst de kans zich te ontvouwen.

In Robert's boek De Wet van het Octaaf, vind je meer verhalen over het omgaan met obstakels en het volgen van het pad van verheffing.

Nieuwe blogs

Lidwien en Robert schrijven beiden regelmatig blogs. Lidwien over de Hemel die Voeten heeft en Robert over Leiders die het beu zijn om op de winkel te passen.

 
-

 

 


Obstructie en erdoorheen gaan

 
-

 

 


Als leiders de illusie voor de realiteit aanzien


nieuwsbrief-geen-afbeelding
Lidwien over ZomaarZijn

 

 


nieuwsbrief-geen-afbeelding
Volg ons op Twitter en Facebook

We hebben een pagina op twitter en een facebook pagina. We vinden het leuk als je ons daar ook volgt.

 
-
 


Volg ons op twitter


-
 

 

Volg ons op facebook


twitter
Octaafspel 11-12 juli

In twee dagen tijd het spel met levensvragen spelen. Ontspannen, serieus en lichtvoetig tegelijk. Je krijgt inzicht in jouw vraag, en de dobbelsteen wijst je de weg van de energie. Dit is echt de energie volgen. Je kunt niet anders!


-
 


Octaafspel


Octaafspel Jacqueline en Guerric tekenen
Mindstillness ZomaarZijn in de Zomer 22-23 augustus


22-23 augustus


Deze zomer weer Mindstillness in de tweedaagse reflectiedagen in Samaya.
Twee dagen bewust thuis komen bij jeZelf door stilte, door naar binnen te keren en tussen het rumoer van het denken en voelen door, je eigen stilte te ervaren.

 
-

 

 

 

ZomerZomaarZijn 22-23 augustus

 


Labyrinth
Springteam

Hugo Molenaarstraat 11
3022 NM Rotterdam
springteam@springteam.info
www.springteam.info

010 477 59 83
06 50 26 77 13 Lidwien Opheij
06 10 93 79 79 Robert Rosenboom

Afmelden