mens-Groen (400 x 260)

 

Kies jij ervoor om jouw denken, voelen en handelen op één lijn te krijgen?

Dat je dóet je wat je zegt, in plaats van almaar
praten over wat er eigenlijk allemaal zou moeten?
Kies je ervoor om een voorbeeld te zijn?

Bij onze korte en langere ontwikkeltrajecten gaat het om in lijn – aligned - te zijn, waardoor het geleerde kan beklijven. De drie intelligenties die elkaar wederzijds beïnvloeden en een speelveld vormen, werken daardoor samen. Het verkennen en samensmelten van deze drie intelligenties, is het doel van dit leertraject.
Naast vakinhoudelijk, waarmee je vooral jouw mentale intelligentie bevordert, beschik je ook nog over twee andere intelligenties, die van het voelen en van het zelf ervaren. Wie 'in lijn' staat, combineert deze drie centra in zichzelf. Dan leef en werk je niet gefragmenteerd, maar eenduidig en goed gefocust. Je bent uit één stuk, een Mens met een Hoofdletter.
Om te leren hoe je dat doet en dit vermogen in jezelf wakker te roepen, heb je een open, vertrouwde en vooral een vrije speelruimte nodig. We noemen dat de 'werkplaats voor de geest'.

 


Change-agents

Als organisaties voor opleiden kiezen, staat dit vaak in het teken van organisatieontwikkeling en veranderen. Veranderingen worden altijd door mensen gedragen, die wij de fakkeldragers noemen. Het programma dat wij aanbieden, leidt op tot interne change-agents. Ze worden de voorhoede voor de nieuw te ontwikkelen organisatie. Deze change-agents zijn de medewerkers op diverse posities in de organisatie. Kenmerkend voor deze opleiding is jezelf leren kennen en vooral jezelf te ZIJN. Je bent immers het instrument dat zichzelf afstemt, slijpt en versterkt. Zo leer je met een heldere blik, een gezond verstand en een lege mind naar de dagelijkse praktijk kijken, ernaar te luisteren en te ervaren, zonder erdoor ondergesneeuwd te raken. Je weet dat alles energie is en je jezelf intuïtief op deze energie, deze creatie en inventiviteit kunt afstemmen.

Dan ben je een leidinggevende met overzicht, een professional die serieus wordt genomen omdat je jezelf serieus neemt. Dan ben je die change-agent, die de verandering of transformatie van binnenuit initieert. Je bent iemand die het verschil maakt.

 


 

opleiden-Open Space WIL training

 


Vertrouwend Leiderschap

Iedere transformatie van een organisatie valt of staat met de betrokkenheid en het commitment van de leidinggevenden. Hoe staat het met hun geloof in de nieuwe richting die de organisatie inslaat en met hun stijl van leidinggeven? Is hun manier van doen, denken en voelen 'in lijn' en hebben ze voldoende draagvlak om met de nieuwe richting hun medewerkers te inspireren?

Lees meer

 


De professional als een zelfstandige volger

Vaak gaat de aandacht voor de organisatieontwikkeling uit naar de leiding. ‘Als de leiding maar voorbeeld is’, zeggen we dan. Maar laten we ook eens kijken naar de professionals, de adviseurs en specialisten, de beleidsmedewerkers en ICT-ers. Dit zijn mensen die een project, opdracht of taak kunnen maken en breken. Zonder hen geen kwaliteit. Niet zelden hebben ze ook de capaciteit om leiding te geven. Tegelijkertijd is het even belangrijk om een goede en wakkere volger te zijn.

Lees meer

 


Een coach in de eigen organisatie

Mensen die zich inspannen om zich persoonlijk te ontwikkeling, willen meer. Ze willen met hun eigen vermogen collega's  inspireren en de organisatie helpen zichzelf te overstijgen.
In organisaties zijn er veel mensen die opleidingen en trainingen hebben gevolgd. Een zelfmanagementtraining, een coachopleiding of ander intuïtief werk. Vaak zijn het opleidingen, gericht om het sluimerende vermogen in hen wakker te maken.

Lees meer