Vraag van de week 33

 

De bladeren kleuren geel en vallen...
wat bracht de zomer jou?

 vijg in augustus22

 

Tijdens en nu, vlak na de volle maan slaat het weer om. Donder, regen en in de avond zelfs een omslagdoek. De regen brengt straten vol bladeren en de geur van de herst. Na de frambozen, de perzikken en vele vele tomaten komen de vijgen van de bomen. Perzik tarte-tatin, joghurt met vijgen, marmelades en kaas met vijgenjam wisselen we af met allerlei vormen van courgette en aubergine, vaak met tomatensaus.
De tuin komt op adem, Maria Hemelvaart komt er aan, veel mensen op bezoek in het dorp, Duitse, Zweedse, Belgische nummerplaten. Dure auto’s in de kleine straten, huizen geverfd en aangepakt, wetende dat het na volgende week weer rustiger is. Blijdschap van mensen die in het huis van hun yiayia, hun grootmoefer kunnen verblijven en uit de drukte van de stad en strand in dit dorp kunnen zijn.
De zomer geeft en gaf mij Griekenland...Ano Poroia, een dorp waarvan de naam doorgang betekent. De doorgang van het water uit de berg naar de rivier Strymona, De doorgang van de handelaren op de route naar het middenoosten die Ano Poroia als pleisterplaats hadden
Het is mijn pleisterplaats geworden wasr ik lief en leed ervaar...waar ik leef!

Ga naar alle vragen van de week