Vraag van de week 40

 

Wat geeft jou bevrijding? 
 

 bevrijding.JPG

 

Bevrijding

Het is week 40. Toen ik dat opschreef kwam gelijk het beeld uit de I Tjing tevoorschijn. Het beeld is beneden water en boven de donder, het beeld van bevrijding. De donder staat voor beweging, in actie komen en beneden, het water staat voor gevaar. Je zou kunnen zeggen dat je het gevaar te boven bent gekomen.
Voor mij betekent het dat er weer positieve energie aan het 'uitkomen' is na een tijd waarin het me niet zo goed ging.

Tegelijk merk ik dat ik juist in die afgelopen tijd allerlei 'voedsel' heb verzameld om nu op een andere manier door te gaan. Ik weet niet precies wat dit concreet betekent, maar mijn gesteldheid is positief gericht. Dit voelt als een bevrijding.

Ook mooi dat de volle maan van september net achter de rug is, de herfst is er nu en ik voel aan alles een andere sfeer. Meer ondernemingszin om me heen, weer zin om iets aan de tuin en het huis te doen, de temperatuur is vriendelijk, zacht en warm, en hoewel hele delen van Griekenland het te verduren hebben gehad van de regen, is het in Ano Poroia rustig en heel plezierig.

Nu zaak om die positieve energie te koesteren. Grote hulp hierbij voor mij is dat ik mijn Chi Gongs, die ik jaren lang beoefende, weer heb opgepakt en elke dag een paar keer 5 minuten- oefeningen doe. Chi Gong, of Healing Taoi s zo'n vriendelijke en kordate manier van bewegen. Het doet me enorm goed en het programma dat ik volg heeft een mooie manier gevonden om het kort en krachtig te houden. Het voelt als bevrijding.

 

 

 

 

Abonneer je op 

de vraag van de week

Elke zondagavond een vraag voor die week ter inspiratie

 

Ga naar alle vragen van de week